سیستمهای حمل و نقل در کشورها روز به روز پیشرفتهتر میشوند تا بتوانند در عصر سرعت و تکنولوژی ما را سریعتر به مقصد برسانند. با استفاده از اینترنت اشیا و الگوریتمهای تحلیل داده، میتوان زمانهای اوج ترافیک را بدون رو به رو شدن با تراکم جمعیت و کمبود وسایل حمل و نقل سپری کرد. امروز در زنگ اینترنت اشیا تکانه به معرفی شرکتی میپردازیم که با تحلیل داده و با استفاده از حسگرهای اینترنت اشیا، سرعت حمل و نقل ریلی در هلند را افزایش داده است.
هلند کشوری کوچک با حدود 17 میلیون شهروند است و سیستم حمل و نقل عمومی در آنجا بسیار اهمیت دارد. شبکه ریلی هلند یکی از شلوغترین راههای حمل و نقل اروپاست که روزانه میلیونها سفر با آن انجام میشود. اما در دهه آینده با نیاز به افزایش 40 درصدی توان سیستم حمل و نقل، چالشی اساسی، خط ریلی هلند را تهدید میکند. زیرساختهای بسیار قدیمی خطوط ریلی، قابلیت رو به رو شدن با حجم زیاد مسافر را ندارد. اضافه کردن خطوط ریلی جدید میتواند اندکی راه گشا باشد اما در قسمت هایی از کشور که گنجایش زیادی برای سازههای بزرگ ریلی وجود ندارد، این کار امکان پذیر نیست. در اینجا اینترنت اشیا به کمک ما میآید. شرکت ProRail با استفاده از اینترنت اشیا و تحلیل هوشمند دادهها، قابلیت و کارکرد سیستم ریلی را بهتر وکارآمدتر میکند. حسگرها، دادهها را جمع آوری کرده و الگوریتمهای هوشمند، آن ها را تحلیل میکنند. آنالیز و تحلیل بسیار دقیق و سریع که حتی انسان نیز قادر به انجام آن نیست. دادههایی شامل زمانهای ورود و خروج قطارها از ایستگاهها، زمانهای اوج ترافیک و تراکم جمعیت در ایستگاه ها همه توسط حسگرها دریافت و الگوریتم های هوشمند اینترنت اشیا آن ها را تحلیل و آنالیز میکنند. هنگامی که تمام اطلاعات دریافت و تحلیل شد برنامه ریزی برای مدیریت و ارسال قطارها انجام میشود. سیستم ریلی با دریافت برنامهای دقیق، زمان ارسال قطار جدید به ایستگاههای پر تراکم و یا توقف ارسال آن را صادر میکند. با این کار در هزینه و زمان صرفه جویی میشود.
اینترنت اشیا با استفاده از الگوریتمهای هوشمند، برای هر صنعت برنامه ریزیهای خاص و هوشمند ویژه آن را انجام میدهد و مدیریت و برنامه ریزی امور را دقیقتر و سریعتر مینماید. ProRail با سایر شرکتهای دیگر در تعامل است و دادهها را از صنایع هوایی، سامانه اتوبوسرانی، آب و هوا و… جمع آوری و تحلیل میکند تا صنعت ریلی هلند سریعتر و هوشمندتر شود.
مریم اصغری
مجله علم و فناوری تکانه یک مجله با رویکرد علمی و ترویجی است. این مجله هدف خود را ترویج دانش در میان عموم علاقمندان به علم و فناوری میداند و تلاش میکند با یاری جمعی از روزنامهنگاران علم با سابقه کشور به عنوان همکاران تحریریه خود، بتواند علاقمندان به جهان علم را با کمک علوم و فناوریهای نوین و به روشی جذاب از آخرین رویدادها و دستاوردهای دنیای علم آگاه سازد. دورههای آموزشی، رویدادهای علمی و ترویجی، نشستهای تخصصی در علومی مانند رباتیک، مکاترونیک، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، علوم شهروندی و… از سرفصلهای اصلی فعالیتهای مجله تکانه است.