معرفی کتاب “دنیای قشنگ نو” نوشتۀ آلدوس هاکسلی
در این قسمت از زنگ معرفی کتاب تکانه به معرفی رمان آیندهنگرانۀ “دنیای قشنگ نو” نوشتۀ نویسندۀ بزرگ انگلیسی قرن بیستم، آلدوس هاکسلی میپردازیم. کتابی که از قلل ادبیات دیستوپیایی/اتوپیایی قرن بیستم شمرده میشود و باعث شهرت ادبی نویسندهاش شد.
داستان “دنیای قشنگ نو” در آیندهای نه چندان دور میگذرد. زمانی که بشر به چنان پیشرفتهای علمی دست پیدا کرده که قابلیت احاطۀ کامل به تقریبا تمامی مسائل و چالشهای پیش رویش را به دست آورده. در این دنیا دیگر به سختی میتوان گفت که اصلا مشکلی وجود دارد؛ همهچیز با راه حلهایی بهتآور و دیستوپیایی مثل اصلاح نظاممند نژادی حل شده است. انسانها اکنون تنها به دنبال لذتاند و اینکه چگونه آن را بازتولید کنند و کل زندگی خود را در آن غرق کنند. حقیقت در دریایی از اطلاعات بیحاصل گم شده و دیگر چیز مکتوبی خوانده نمیشود. انسان با پیشرفتی سهمگین به طرز هولناک و طنزآمیزی به پایینترین سطح خود عدول کرده است.
منتقدان بسیاری به شباهتها و تفاوتهای این کتاب با 1984 جرج اورول اشاره کردهاند. شاید کاملترین و جالبترین اشاره در این باره از نیل پستمن باشد: “در 1984 نویسنده پیشبینی میکند که چگونه ترسهای ما به نابودی ما خواهند انجامید، اما در دنیای قشنگ نو این لذتها و خواستههای ماست که نابودی ما را رقم خواهد زد.”
مجله علم و فناوری تکانه یک مجله با رویکرد علمی و ترویجی است. این مجله هدف خود را ترویج دانش در میان عموم علاقمندان به علم و فناوری میداند و تلاش میکند با یاری جمعی از روزنامهنگاران علم با سابقه کشور به عنوان همکاران تحریریه خود، بتواند علاقمندان به جهان علم را با کمک علوم و فناوریهای نوین و به روشی جذاب از آخرین رویدادها و دستاوردهای دنیای علم آگاه سازد. دورههای آموزشی، رویدادهای علمی و ترویجی، نشستهای تخصصی در علومی مانند رباتیک، مکاترونیک، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، علوم شهروندی و… از سرفصلهای اصلی فعالیتهای مجله تکانه است.