دانشمندان معتقدند که هوش مصنوعی و الگوریتمهای آن بهترین راه برای تقلید خلاقیت هستند. بسیاری از هنرمندان نیز بر این باورند که حضور فناوری در هنر به شناخت هر چه بیشتر آن کمک کرده و با استفاده از آن میتوان شاهکارهای جدیدی را خلق کرد.
از جمله سه هنرمند در یک مجموعه مستقر در پاریس به نام Obvious، تلاش کردهاند تا ارتباطی بین هنر و هوش مصنوعی ایجاد کنند. آنها به این متد خود نا GAN ( generative adversarial network) را دادند. این گروه، ۱۵ هزار پرتره که از قرن ۱۴ تا ۲۰ کشیده شده را به کامپوتر دادند تا هوش مصنوعی بر اساس این دادهها، یک پرتره جدید خلق کند. بدین ترتیب اولین نقاشی با استفاده از هوش مصنوعی کشیده شد. این اثر هنری هیجانانگیز به قیمت نزدیک به نیم میلیون دلار در حراج کریستی به فروش رفت. هوش مصنوعی، پرترهای نسبتا نامعلوم از شخصیت داستانی Edmond Belamy را کشید.
هوش مصنوعی برای خلق این اثر از دو دسته الگوریتم مولد و الگوریتم تفکیک دهنده استفاده کرده است. ابتدا الگوریتم مولد، بر اساس داده های پرترهها، تصویری را خلق کرده و سپس الگوریتم تفکیک دهنده، بین تصویر خلق شده توسط مولد با تصاویر نقاشی شده توسط انسان تفاوت ایجاد کرد. در پایین تابلو نیز به جای امضای هنرمند، الگوریتمهای به کار رفته نوشته شد.
اگر چه انسان نمیتواند برای خلق یک اثر جدید، ۱۵ هزار نقاشی را با جزئیات کامل به حافظه بسپارد اما هوش مصنوعی ساخته دست او به خوبی از عهده این کار بر میآید..
مجله علم و فناوری تکانه یک مجله با رویکرد علمی و ترویجی است. این مجله هدف خود را ترویج دانش در میان عموم علاقمندان به علم و فناوری میداند و تلاش میکند با یاری جمعی از روزنامهنگاران علم با سابقه کشور به عنوان همکاران تحریریه خود، بتواند علاقمندان به جهان علم را با کمک علوم و فناوریهای نوین و به روشی جذاب از آخرین رویدادها و دستاوردهای دنیای علم آگاه سازد. دورههای آموزشی، رویدادهای علمی و ترویجی، نشستهای تخصصی در علومی مانند رباتیک، مکاترونیک، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، علوم شهروندی و… از سرفصلهای اصلی فعالیتهای مجله تکانه است.